Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.10.2024 18:36:27
Deli članek:

Kraljica mortadel za nespornega kralja kolesarstva. Kaj je povedal po dirki? Koliko je težka mortadela?

Tadej Pogačar je zmagovalec enodnevne italijanske klasike po Emiliji. Na trasi od Vignole do vrha San Luce (215,3 km) je svetovni prvak napadel 38 km pred koncem. Primož Roglič je odstopil.

Pogačar je ciljno črto prečkal skoraj dve minuti pred Britancem Tomom Pidcockom in Italijanom Davidejem Piganzolijem. Za Pogačarja je bila to prva zmaga v mavričasti majici, ki jo je oblekel po slavju na SP preteklo nedeljo v Zürichu. Motiviran po novem odkljukanem cilju v karieri je že na prvi dirki v novem dresu tekmecem odčital novo lekcijo.
"To dirko sem poskušal zmagati že nekaj let. Nikoli mi ni povsem uspelo, saj se je vedno našel kdo, ki je bil boljši od mene. Dvakrat sem bil drugi, enkrat pa je nisem končal. Imel sem črno piko na tej dirki," je povedal Pogačar. "Posebej po svetovnem prvenstvu, ko sem prišel sem v hotel pred dirko, se je ustvaril nov pritisk s to majico. Želel sem pokazati, da sem je vreden. Kar nekaj sezon se vedno pričakuje zmago, ko grem na dirko. Tudi sam sem začel tako dirkati, z mavričasto majico še sploh," je priznal slovenski as.
Tokrat je s samostojno vožnjo nadzoroval tekmece in bil vselej na varni strani: "Raje se peljem sam, sploh ko so taki pogoji, saj lahko greš svojo linijo, lahko delaš svoje napake in jih popraviš. Če kdo pred tabo naredi kakšno napako v tem vremenu, se lahko hitro posloviš od dirke. Danes sem kar užival sam na cesti."

Pogačar je poleg denarne nagrade in pokala za zmago na Dirki po Emiliji dobil še 'kraljico' mortadel. Reggio-Emilia je svetovno znana po mortadelah in so preverjeno resnično dobre. Pogačar bo lahko ekipo počastil z res izjemno mortadelo, saj tista, ki jo je dobil tehta nekaj kilogramov.