Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.10.2024 17:30:48
Deli članek:

Takole se je zgodilo! Poglejte, kako je skočil Pogačar in zmagal še v Emilji (video)

Profimedia

Tadej Pogačar je v deževnem vremenu na Dirki po Emiliji malce zmočil svoj dres z mavričastim vzorcem, a prepričljivo zmagal.

Pogačar je tudi na Dirki po Emiliji ubral njemu dobro znano taktiko. Zelo podobno je storil letos na Dirki po Italiji, pa na Dirki po Franciji, posebej se je vtisnil v spomin njegov pobeg na letošnjem svetovnem prvenstvu v Švici, ko je skočil 100 km pred ciljem in potem v samostojnem pobegu prvič slavil naslov svetovnega prvaka. 

Dirka po Emiliji je bila za najboljšega kolesarja na svetu zelo pomembna, saj je prvič v karieri nosil klubski dres, ki je bil okrašen z mavrico (nosil ga bo celo leto, do naslednjega svetovnega prvenstva, ko si ga bo spet skušal priboriti). Pogačar je bil odločen, da zmaga na prvi dirki v tej majici, zato se je odločil, da bo to storil po znanem receptu, receptu po katerem zna kuhati le on. Pobegnil je na vzponu na San Luco in 37,7 kilometra pred ciljem ostal sam. Potem je do cilja samo še povečeval prednost in slavil skoraj z dvema minutama prednosti pred zasledovalci.