Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
28.09.2024 15:55:04
Deli članek:

Pogačar ali Roglič? Padla odločitev, kdo bo delal za koga in kdo je številka 1 - te besede tresejo Slovenijo, ni skrivanja!

Profimedia

Ni več dvoma, kdo je slovenski plan A in za koga bo delala reprezentanca v boju za zgodovinsko zlato odličje.

Če tega pred ogledom proge selektor tega še ni želel potrditi, pa so se slovenski kolesarji s strokovnim vodstvom s traso boja za mavrično majico nato dokončno spoznali in očitno sprejeli potrebne odločitve. "Ogledali smo si lokalni del, medtem ko si bomo prvih 80 kilometrov po zemljevidih. Upamo, da na začetku ne bo preveč agresivno, bo pa gotovo borba za beg, saj imata Belgija Slovenija glavna favorita. Ko bo prišlo do bega, moramo stvari vzeti v svoje roke in narekovati ritem,” razkriva Luka Mezgec.
In poudarja, da je jasno, kateri od njegovih zvezdniških kolegov iz sanjske slovenske ekipe je ta omenjeni glavni favorit, slovenski plan A in tisti, za katerega bodo delali vsi ostali. "Tadej bo na prvem mestu, zraven pa bo moral imeti Primoža. O točni vlogi Primoža sicer še nismo debatirali, a Tadej je treniral samo za svetovno prvenstvo, je motiviran, prav tako pa je na enodnevnih dirkah že dokazal, da lahko zmaga - tako da je on številka ena. In če bomo videli, da je vse pod nadzorom, bo tudi Primož moral narediti delo za Tadeja. Da smo vsi za enega. Tu ni skrivanja,” Mezgec ne bi mogel biti bolj konkreten.