Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
27.09.2024 10:34:45
Deli članek:

Bosta Evenepoel in Roglič združila moči? Po teh besedah belgijskega zvezdnika ni več niti najmanjšega dvoma

Profimedia

Remco Evenepoel končal ugibanja o svoji prihodnosti.

Remco Evenepoel je potrdil, da bo tudi v naslednji sezoni nosil dres belgijske ekipe Soudal-QuickStep, s čimer je potegnil črto pod nenehnimi špekulacijami, ki so ga povezovale s prestopom k ekipi Red Bull-Bora-Hansgrohe.

Evenepoel je te dni kot večina ostalih kolesarskih zvezdnikov v Švici. V nedeljo se bo podal v lov na dvojni dvojček, po dveh zlatih kolajnah na letošnjih OI v Parizu, bo poskušal dve oziroma obe zlati kolajni osvojiti še na SP v Zürichu. Po današnji novinarski konferenci je razblinil še zadnje dvome o svoji prihodnosti. "Ostal bom, kjer sem, to je povsem jasno. Brez prestopov," njegove besede prenaša portal cyclingnews.

Čeprav ima Evenepoel pogodbo z belgijsko ekipo do konca leta 2026, pa se ga je v zadnjem obdobju vseeno pogosto selilo. Lansko leto so ga večkrat povezovali z britanskim Ineosom, po prihodu Red Bulla kot glavnega pokrovitelja ekipe Bora-Hansgrohe pa so se razširile govorice, da se bo leta 2025 preselil k tej nemški ekipi, katere član je tudi slovenski as Primož Roglič.

V četrtek zvečer je La Gazzetta dello Sport poročala, da je prestop v Red Bullovo družino padel v vodo. Dan potem je tudi sam Evenepoel potrdil, da bo ostal član volčjega tropa, pri tem pa zanikal govorice, da je resno razmišljal o prestopu. "Kot vedno so bile špekulacije, številni so vedeli več, kot sem vedel sam, kar je bilo na trenutke precej smešno. A nič se ni spremenilo. Ostal bom s svojimi moštvenimi kolegi, delali bomo in se borili za največji cilj, to je, da nekega dne zmagamo na Tour de France."