Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
27.09.2024 12:59:19
Deli članek:

Kdo bodo največji tekmeci Pogačarja in Rogliča v lovu na mavrico Plus

Profimedia

Kdo bodo največji tekmeci Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča pri nedeljskem lovu na mavrico.

Malo jih je, ki so osvojili oziroma si nadeli trojno krono kolesarstva, to kolesarsko različico teniškega zlatega slama. Lahko bi jih prešteli na prste ene roke. In to tiste zelo nespretnega mizarja. Eddy Merckx in Stephen Roche. To je to, to je seznam. Bo ta maloštevilen, a super ekskluziven klub po 37 letih končno dobil novega člana?

Bilo je konec lanskega leta, ko je razgrnil načrte za prihajajočo sezono in ko s(m)o ga pobarali, kaj bo glavni cilj sezone 2024. Prvič osvojiti Giro ali še tretjič Tour? »Svetovno prvenstvo,« je Tadej Pogačar odvrnil z nasmeškom na obrazu. Nekateri so morda pomislili, da se šali, toda v naslednjih mesecih je na vprašanje ali rožnata ali rumena majica še nekajkrat kot iz topa ustrelil – mavrična.

Ni skrivnost, da ga mavrična majica že dolgo mika. In letos je ena lepših priložnost za lov na mavrico. Ena lepših v zadnjih letih, a nikakor ne zadnja. Tudi prihodnje leto v Ruandi, čez dve leti v Montrealu in čez tri leta v francoskem departmaju Haute-Savoie lahko pričakujemo podobno razgibano traso, ko ne bo manjkalo vožnje navkreber. Sam pri tem pri 26 letih prihaja v za kolesarja najboljša leta. A kot pravi tudi sam, si želi SP čim prej odkljukati in naslov svetovnega prvaka dodati na svoj vse daljši ter imenitnejši seznam dosežkov.