Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.09.2024 09:55:09
Deli članek:

Grozljivo: mlada kolesarka po hudi nesreči v kritičnem stanju, kaj to pomeni za nadaljevanje SP?

Profimedia

Mlada švicarska kolesarka je na dirki mladink hudo padla, zdravniki se celo borijo za njeno življenje.

V pričakovanju nedeljske cestne dirke se je zgodila huda nesreča: na dirki mladink se je po padcu hudo ponesrečila šele osemnajstletna Muriel Furrer in utrpela resne poškodbe glave. S helikopterjem so jo takoj odpeljali v bolnišnico in je bila nemudoma operirana. Dan po nesreči švicarski mediji poročajo, da je njeno stanje še vedno zelo kritično, svetovno prvenstvo pa se bo kljub temu nadaljevalo, kot je bilo načrtovano.

Zaenkrat še ostaja neznanka, kako in kje je mlada kolesarka padla, da je prišlo do tako resne poškodbe glave. Kot poroča švicarski Blick, naj bi do nesreče prišlo na delu proge, ki je potekala čez gozd, kjer je bila cesta zelo spolzka in mokra.

"Mednarodna kolesarska zveza (Uci), Swiss Cycling in lokalni organizacijski odbor so izredno zaskrbljeni in pozorno spremljajo potek dogodkov, o katerih vas bomo obvestili čim prej. V tem trenutku ne poznamo dejstev o nesreči, preiskave pristojnih organov pa so še vedno v teku. Iz tega razloga do nadaljnjega ne bomo posredovali dodatnih informacij," so sporočili pri mednarodni kolesarski zvezi.