Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.09.2024 11:00:46
Deli članek:

Tadej Pogačar bo zlato kolajno napadel na edinstvenem kolesu, ob njegovi ceni se kar zvrti (foto)

Profimedia

V švicarskem Zürichu je vse pripravljeno na nedeljsko cestno dirko članov za svetovno prvenstvo s Tadejem Pogačarjem v glavni vlogi.

Dejstvo je, da je slovenski zvezdnik po zmagah na Touru in Giru favorit številka ena in da je tisti kolesar, ki ga bodo želeli vsi premagati.

26-letni Pogačar bo v nedeljo dirkal na prav posebnem kolesu, ki ga je zanj ustvaril proizvajalec koles Colnago. Kolo, s katerim je Pogačar poziral na novinarski konferenci, je prav posebne barve, proizvajalci so zdužili njegovo ljubezen do pop umetnosti in številne zmage, prav tako pa ima kolo logotip Tadejeve fundacije, s pomočjo katere redno pomaga družbi.

Katere barve krasijo Tadejevo kolo? V prvi vrsti rumena, ki je simbol njegovih treh zmag na Touru, rožnata je za zmago na Giru, modra pooseblja njegove uspehe na dirkah Pariz-Nica in od tirenskega do Jadranskega morja. Bela je za zmago najboljšega mladega kolesarja, ki jo je Pogačar na Touru osvojil štirikrat zapored (2020 - 2023). Ne manjkajo niti rdeče pike, pa bronasta za olimpijski bron v Tokiu in na svetovnem prvenstvu v Glasgowu.

Profimedia



Mnogi njegovi oboževalci so pri tem dodali, da jih kolo spominja na mavrico in da bi se mu zraven zelo podala mavrična majica svetovnega prvaka. Cena kolesa? Po poročanju spletne strani Cyling Weekly okrog 17 tisoč evrov.