Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.09.2024 13:37:47
Deli članek:

Pogačar pred svetovnim prvenstvom zelo slikovito: "Us*al sem se v hlače, ker ..."

Profimedia

Tadej Pogačar bo prav gotovo glavni favorit nedeljske cestne dirke na svetovnem prvenstvu v Švici.

V nedeljo med 10.30 in približno od 17.30 bodo vse oči slovenskih ljubiteljev športa usmerjene v švicarske ceste, kjer se bodo najboljši kolesarji na svetu borili za naslov prvaka in mavrično majico. Tadeju Pogačarju bi lahko uspel izjemen in redko doseženi trojček - Giro, Tour in svetovno prvenstvo. Petindvajsetletni slovenski kolesarski zvezdnik bo v nedeljo glavni favorit za zmago. 

Letos je namreč praktično nepremagljiv in zelo dominanten, kot je razkril v podkastu, ki ga je opravil z zdravnikom Petrom Attio, pa je ključ do uspeha tudi sprememba prehrane in zdrav način življenja. Pogačarjeva teža se v času dirk giblje okrog 65 kilogramov, po sezoni pa tudi do 70 kilogramov. Kot glavno spremembo je izpostavil vnos ogljikovih hidratov na uro.

"V pijači imamo 30 ali 60 gramov ogljikovih hidratov na steklenico; iskreno mi je všeč 30 gramov, ker potem lahko pojem več, ko pa vozimo zahtevno etapo, je bolje imeti 60 gramov v steklenici in jesti manj – v težkih etapah je treba zaužiti 120 gramov ogljikovih hidratov na uro," je povedal Pogačar in razkril, da je nutricionist ekipe zanj ustvaril zelo dobre gele, ki jih njegovo črevesje dobro prebavlja. "Odkar so ustvarili ta izdelek, nimam nobenih prebavnih težav več. Pred petimi leti sem se po etapi vedno us*al v hlače, zdaj pa tudi s 120 grami nimam težav," je pred nedeljsko dirko za svetovno prvenstvo razkril Pogačar.