Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2024 14:25:32
Deli članek:

Za primerjavo! Tako se je Pogijeva Urška odrezala na SP - njena 'rivalka' na olimpijskih igrah pa ...

Profimedia

Zanimiv razplet ženskega kronometra na svetovnem prvenstvu.

Urška Žigart, zaročenka Tadeja Pogačarja in predvsem nesporno najboljša slovenska kolesarka je na kronometru za svetovno prvenstvo v Zürichu osvojila 17. mesto, pri čemer je za zmagovalko Grace Brown iz Avstralije zaostala 3 minute in 6 sekund. Pri tem je Eugenia Bujak osvojila 32. mesto in zaostala 3:50. Zanimivo, Brownova je zmagala tudi pred slabima dvema mesecema na olimpijskih dirki v Parizu, na kateri je seveda nastopilo manj kolesark. Predvsem pa je namesto Žigartove nastopila Urša Pintar. 

Odločitev Kolesarske zveze Slovenije je takrat dvignila veliko prahu in ga pravzaprav dviguje še vedno, kajti tale primerjava pove največ. V Parizu je namreč Bujakova za zmagovito Avstralko na 16. mestu zaostala 3 minute in 16 sekund, medtem ko je bila Pintarjeva na 31. mestu z zaostankom kar 5 minut in 28. Lahko si torej predstavljamo, kam in kako bi v Parizu sodila Žigartova - in če vam doslej ni bilo jasno, kako napačna je bila takrat odločitev, bi vam po tej primerjavi moralo biti. 

In to tudi če povsem odmislimo dejstvo, da bi v primeru, da se ne bi zgodila krivica njegovi zaročenki, v Parizu skoraj gotovo nastopil tudi Pogačar. In vsi vemo, kaj bi to pomenilo za slovenski lov na odličja, za slvoensko kolesarstvo, za slovenski šport in za promocijo Slovenije.