Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.09.2024 12:57:24
Deli članek:

Besede, ki so zatresle kolesarski svet: Pogačar je borec, Vingegaard pa ne ljubi ...

Profimedia

Vnela se je žgoča debata, ima nekdanji kolesarski as prav?

Bernard Hinault, petkratni zmagovalec Tour de Francea, je v intervjuju za Cyclism'Actu napovedal prihajajoče svetovno prvenstvo, v svojih odgovorih pa je namenil marsikatero pikro na račun Jonasa Vingegaarda, na drugi strani pa v nebo dvignil slovenskega asa Tadeja Pogačarja. 

"Ni prvi, ki je po Touru rekel: Življenje je lepo, zakaj bi se še boril? Treba pa se je vprašati, ali sploh ljubi kolesarstvo? Tisti, ki ga, želijo tekmovati in zmagovati. Vingegaard daje vtis, da dirkanja ne ljubi, kot recimo Pogačar ali Evenepoel," je razlagal Hinault, ki kot glavnega favorita na svetovnem prvenstvu vidi Pogačarja, za njim pa Evenopoela in Rogliča. 

Hinault obožuje agresivne kolesarje. "Takšni kolesarji so kolesarstvu vdihnili novo življenje. Pogačar, Evenopoel in Julian Alaphilippe. Vedno jih je užitek gledati. Pogačarja sem opazil že, ko je dobil Tour de l'Avenir, nato le še potrjeval, da je izjemen. Tudi letos je v odlični formi, olimpijske igre pa je izpustil ravno zato, ker si je kot enega glavnih ciljev zadal, da postane svetovni prvak v Zürichu." 

Nekdaj odlični kolesar je stopil v bran slovenskemu superšampionu tudi ob opazki, da nekateri trdijo, da Pogačar ubija kolesarstvo s svojo prevlado. "Nikakor! Kolesarji morajo najprej zadovoljiti sebe, ne drugih. Tak talent in takšna prevlada nam omogočate sanjarjenje. Prepričan sem, da če vprašate Merckxa, vam bo odgovoril enako. Radi imamo borce in Tadej je eden od teh," je zaključil Hinault.