Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
20.09.2024 09:05:31
Deli članek:

Tu so zadnje informacije: Bo Mohorič po padcu pomagal Rogliču in Pogačarju? Selektor pojasnjuje ...

Profimedia

Slabe novice iz Španije.

Iz ekipe Bahrain Victorious so sporočili, da je Matej Mohorič grdo padel na ogledu trase za sobotno dirko svetovne serije v makadamkanju v španski Gironi. "Zaradi poškodb v soboto ne bo mogel nastopiti na dirki. Vrnil se bo domov, da si opomore in se osredotoči na prihajajoče svetovno prvenstvo na makadamu," so sporočili iz njegove ekipe.
SP v makadamkanju, kjer bi bil Mohorič v vlogi branilca naslova, je na sporedu 6. oktobra. Že teden dni prej bi moral Moho nastopiti na cestnem SP v Zürichu, kjer bi bil pomemben člen v lovu na mavrico. Toda njegov nastop je zdaj pod vprašajem.

Zaenkrat se po besedah selektorja Murna v slovenski reprezentanci za cestno SP nič ne spreminja. "Mohoričev status je zaenkrat takšen, kot je bil pred to novico. Doživel je padec in manjšo poškodbo, a je treba še počakati dan ali dva, da se vidi, kaj to pomeni," je za STA dejal Murn, ki je na poti na prizorišče SP.

Kot je še pojasnil selektor, ima slovenska reprezentanca do sredine naslednjega tedna čas, da sporoči končno postavo za cestno dirko. Če Mohorič ne bi bil na voljo, bi lahko Murn vpoklical rezervo.