Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.09.2024 17:38:22
Deli članek:

Šokantno priznanje: Vingegaard Pogačarja ne more več premagati, če ne bo ...

profimedia

Po besedah športnega direktorja Visme Fransa Maassena bo Vingegaard v trenutnem stanju težko še kdaj konkuriral Pogačarju. Kako? Zakaj?

V pogovoru za Het Laatste Nieuws je športni direktor kolesarske ekipe Visma-Lease a Bike Frans Maassen dejal, da se bo glavni adut nizozemske ekipe Jonas Vingegaard težko še kdaj za skupno zmago na trotedenskih dirkah boril z Tadejem Pogačarjem, če ne bo česa spremenil seveda. "Jonasu ideja, da se vrne na Tour de France in ponovno osvoji drugo mesto, zagotovo ni všeč. Želi si biti najboljši, a bo moral trdo garati, da se izboljša. To bo nedvomno velik izziv, saj če ostane na svoji trenutni ravni, verjetno ne bo več mogel premagati Pogačarja," je iskreno priznal Maassen. 

Nekdanji nizozemski kolesar je sicer zanikal govorice, da naj bi v ekipi razmišljali o tem, da bi danskega zvezdnika poslali na Giro in poudaril, da bo skoraj gotovo osredotočenost še naprej na Touru. "Enostavno mora najti način, kako se izboljšati. To mu je v zadnjih letih zelo dobro uspevalo. V zadnjih sezonah je mentalno zelo zrastel. Letos pa je postal povsem drug kolesar, preživel je vse ovire na poti, ki jih je prineslo leto 2024," je še dejal športni direktor Visme.