Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
12.09.2024 15:53:53
Deli članek:

Pogačarjeva ekipa bi tole lahko še krepko obžalovala ...

Profimedia

Pogačarjev moštveni kolega je trenutno eden najbolj vročih kolesarjev tam zunaj.

Medtem ko se Tadej Pogačar po skoraj dvomesečnem premoru pripravlja na vrnitev k dirkanju, pa njegov moštveni kolega Marc Hirschi niza zmage.

Švicar je nekoč veljal za enega največjih talentov svoje generacije. V mladinski konkurenci je kar precejkrat premagal tudi Pogačarja, širšo svetovno javnost pa je nase opozoril v koronskem letu 2020, ko je kot 22-letni mladenič (za)blestel na Dirki po Franciji, potem pa v nadaljevanju sezone osvojil bron na SP, dobil Valonsko puščico in bil drugi na spomeniku Liege-Bastogne-Liege. Le nebo se je zdelo meja.

Toda, če je Pogačar v naslednjih letih delal velike korake naprej, pa je Hirschi cepetal na mestu. Imel je sicer določene prebliske, toda na dirkah svetovne serije ni več slavil. Vse do letos. Da še ni za odpis, je pokazal že spomladi na Amstel Gold Race, ko je zaostal zgolj za Thomasom Pidcockom. V zadnjem mesecu pa je zabeležil kar štiri zmage zapored. Najprej je dobil prestižno klasiko San Sebastian, potem slavil na Bretagne Classic Ouest France, v zadnjem tednu pa je prvi prečkal ciljno črto še na GP Industria & Artigianato in današnji Coppa Sabatini, dveh italijanskih semiklasikah, ki soditi v kategorijo 1. Pro. Za štiri (zmage) v vrsto in skupno sedmo zmago v letošnji sezoni.

Kot da bi želel dokazati, da so se ga pri UAE Team Emirates prehitro odrekli. Pozimi se bo namreč pridružil švicarski prokontinentalni ekipi Tudor.

Kako dober je bil v letošnji sezoni? Švicar, ki v zadnjih dveh letih sicer ni nastopil na nobeni izmed tritedenskih dirk, je trenutno na 7. mestu lestvice UCI. Pred njim so le Pogačar, Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Mathieu van der Poel, Primož Roglič in Wout van Aert.