Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.09.2024 18:11:56
Deli članek:

Kakšne besede, kar je španska legenda naredila Rogliču, pomeni največ

Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v Madridu postal skupni zmagovalec Dirke po Španiji. To mu je uspelo četrtič v karieri, potem ko je bil najboljši še v letih 2019, 2020 in 2021. Izkušeni Zasavec se je tako še enkrat več vrnil na vrh, potem ko je moral znova predčasno končati dirko po Franciji, ki je bila glavni cilj sezone.

"Verjel in upal sem zagotovo na to že s tem, ko sem prišel sem. Toda moral sem dati času čas, saj nisem vedel, kako bo z zdravjem. Na koncu se je počasi mozaik postavljal na pravo mesto. Rasli smo s celotno ekipo in odpeljali eno lepo Vuelto," je po zmagi na letošnji Vuelti dejal Roglič.

Ta je vladar Vuelte postal še četrtič. S tem se je na večni lestvici na vrhu pridružil rekorderju Špancu Robertu Herasu (2000, 2003, 2004, 2005). Po zmagoslavju Slovenca si je oglasil tudi omenjeni španski kolesar, ki pa je bil na račun sorekorderja poln hvale.

"Jasno je, da sta Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard favorita na vsaki tritedenski dirki. Če bosta prihodnje leto sodelovala na Dirki po Španiji, bo naloga za Rogliča bistveno zahtevnejša," je dejal danes 50-letni Španec in v isti sapi dodal: "Ampak Roglič bo imel v vsakem primeru možnosti za zmago. Ni dvoma, da ko je govora o lovljenju skupnih zmag na največjih tritedenskih dirkah, Roglič odlično ve, kdaj mora napadati in kdaj mora hraniti svoje moči. Ravno zaradi tega verjamem, da lahko pride do pete zmage. Ne glede na to, kdo bo na startu, Rogliča nikdar ne gre odpisati. Ima toliko kakovosti in odločnosti, da je vedno nevaren."

"On je neverjeten kolesar, ki se odlično znajde na različnih dirkah, od enodnevnih, do enotedenskih in Grand Tourov. Zelo sem ponosen, da si ta rekord lahko delim z njim," je zaključil Heras.

Profimedia