Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
06.09.2024 13:10:20
Deli članek:

Ne le Evenpoela, Rogličeva ekipa lovi tudi supertalenta

Profimedia

Ne le Remca Evenepoela, ekipa Red Bull Bora Hansgrohe želi kot vse kaže v svoje vrste pripeljati tudi enega največjih talentov svetovnega kolesarstva.

Red Bull je resno zastavil kolesarski projekt. Pričakovano, kot smo lahko videli v formuli ena in/ali nogometu, jih povprečje oziroma polovičarstvo ne zanimata. Povedano drugače, Red Bull je tudi kolesarski izpostavi dal krila. Pred dnevi so za vodjo inženiringa postavili cenjenega strokovnjaka Dan Binghama, ki je pred tem deloval v Ineosu, vseskozi pa prečesavajo tržišče tudi v iskanju kolesarskih okrepitev.


Že dalj časa se šušlja, da želijo v svoje vrste pripeljati dvakratnega olimpijskega prvaka Remca Evenepoela. A pri nemški ekipi gledajo še dlje v prihodnost. Trnek naj bi vrgli proti enemu največjih talentov tam zunaj.


»Končni cilj je v petih letih iz ekipe U19 ali U23 izluščiti kandidata za zmago na Touru, ali pa najti novega Mathieuja van der Poela,« je pred časom v enem izmed intervjujev dejal John Wakefield, Južnoafričan, ki je v nemškem moštvu eden ključnih mož pri nastanku ter razvoju ekipe U23. Ambiciozni načrti, toda v Jarnu Widarju bi vsekakor imeli odličnega kandidata za izpolnitev le-teh.

Zmagovalec Baby Gira
Osemnajstletni Widar namreč že nekaj časa nosi oznako naslednja velika stvar kolesarstva. Ne le belgijskega, ampak svetovnega. Trenutno je član razvojne ekipe Lotto Dstny, elitni zasedbi te belgijske ekipe pa naj bi se pridružil leta 2026. Z Lotto Dstny ima pogodbo do konca leta 2027, a zdi se, da se je ljubezen v zadnjem času malce ohladila.
V letošnji sezoni je belgijski najstnik v velikem slogu dobil Giro d'Italia Next Gen oziroma Baby Giro, avgusta pa je bil tudi eden glavnih favoritov na prestižni Tour de l'Avenir. Toda v zadnjih dneh je ostal brez goriva, v njegovem taboru pa so prst krivde uperili v Lotto Dstny in prenatrpan koledar.


Odnosi med njim in šefom Lotta Stephanom Heulotom naj bi se skrhali in po poročanju kolesarskega portala WielerFlits, je bil Widar v zadnjih dnevih opažen v Red Bull Athletic Performance Centru blizu Salzburga. Številni to vidijo kot znamenje, da bo Widar ob koncu sezone zamenjal sredino in se pridružil vse bolj ambicioznemu projektu pod okriljem Red Bulla. Widar bi prihodnjo sezono prebil v razvojni ekipi, ekipi svetovne serije pa naj bi se pridružil leta 2026.


Vse to so za zdaj zgolj govorice, a saj veste kako pravijo – kjer je dim, je tudi ogenj. Navsezadnje so tudi Primoža Rogliča opazili v istem Red Bullovem centru preden je podpisal pogodbo z nemško ekipo. In tudi Roglič je bil takrat pogodbeno vezan še na Jumbo Vismo.