Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.09.2024 08:42:44
Deli članek:

Huda nesreča slovenskega upa v Italiji: V bolnišnici, njegovo stanje je stabilno

Profimedia

Veliki up slovenskega kolesarstva je na dirki v Italiji doživel grozljivo nesrečo.

Veliki up slovenskega kolesarstva Jakob Omrzel s slovensko reprezentanco nastopa na dirki Giro della Lunigiana v Italiji, sredina etapa pa se je zanj končala predčasno in s silovitim trkom.

Osemnajstletni kolesar ekipe Adria Mobil Juniors se je na prvi etapi od Lunija do La Spezie zapletel z uradno osebo dirke na motorju. Padec je bil silovit, najhuje pa jo je skupil ravno slovenski kolesar. Slednji je utrpel ureznino na vratu, na prizorišču so mu morali masirati srce, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico v La Spezii, že v kratkem pa naj bi ga premestili v večjo bolnišnico v Genovi. Po poročanju italijanskih medijev je njegovo stanje stabilno.

V padec je bil udeležen tudi italijanski kolesar Jacopo Sasso, ki je utrpel zgolj nekaj odrgnin, motorista pa so prav tako prepeljali v bolnišnico, v trku pa si je zlomil nogo in komolec.

Omrzelu strokovnjaki napovedujejo blestečo prihodnost, je aktualni državni prvak v cestni vožnji, slavil pa je tudi na mladinski različici slovite dirke Pariz-Roubaix.