Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.09.2024 11:44:00
Deli članek:

Ekipa razkrila: Dan po hudem padcu in odstopu z Vuelte odjeknile novice o stanju

Profimedia

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout Van Aert, ki je moral po hudem padcu med 16. etapo dirke po Španiji v torek predčasno odstopiti z Vuelte, je prejel dobre novice. Kot so danes sporočili iz njegove ekipe Visma-Lease a Bike, 29-letnik nima zloma, ampak gre za globoko rano v kolenu, ki jo bo saniral doma v Belgiji.

"Wout Van Aert med padcem na Vuelti ni utrpel nobenega zloma. Vendar ima 29-letnik globoko rano v kolenu. Za to poškodbo bo potrebna intenzivna nega v Belgiji," je navedla nizozemska ekipa na družbenem omrežju X.

Belgijski prvak, zmagovalec treh etap na letošnji Vuelti in vodilni v seštevku za najboljšega hribolazca in v razvrstitvi po točkah, je naredil napako pri spustu s Collade Llomene v 131. kilometru.

Kljub okrvavljenemu desnemu komolcu in razbitemu kolenu je sprva poskušal nadaljevati, a zaman. "Počutim se, kot da bom omedlel," je rekel svojemu mehaniku, ki mu je takoj priskočil na pomoč.

Kolesar iz Antwerpna je bil na španskih cestah spet v odlični formi, potem ko je konec julija osvojil tudi bronasto medaljo v olimpijskem kronometru.

Van Aert je kljub dobrim novicam za zdaj vprašljiv za nastop na zadnjih dveh sklepnih dirkah sezone, evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu v belgijskem Limburgu od 11. do 15. septembra in svetovno prvenstvo v Zürichu od 22. do 29. septembra.