Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.09.2024 18:26:38
Deli članek:

Kaj je po peklu v megli povedal Primož Roglič? Ko me je ujel Mas …

Profimedia

Slovenski šampion se je na današnji etapi še približal rdeči majici, za Benom O'Connorjem zaostaja še 43 sekund.

Sicer je morda Primož Roglič že pomislil, da je svoje tekmece za rdečo majico zlomil, ko se jim je odpeljal na zaključnem vzponu, njegovi navijači so ga že videli v rdečem. Toda priključil se mu je Mas, ki se je nato sam odpeljal slovenskemu asu, a je slednji v zaključnih (nekaj sto) metrih le našel pravi ritem in do ciljne črte ujel Španca, da je razlika med njima ostala enaka. 1:40 minute v Primoževo korist. Vodilni O'Connor pa se je v cilj pripeljal 38 sekund kasneje, tako da je zadržal rdečo majico.

"Kljub vsemu je bila to dobra predstava. Za nami je zahteven teden, danes pa težak dan. Vsekakor je bolje pridobiti nekaj časa, kot ga izgubiti, zato sem vesel," je v pogovoru z zbranimi tujimi mediji na vrhu Cuitu Negra še pred izrečeno kaznijo v višini pribitka 20 sekund dejal Roglič. "Bolje se počutim, trpel sem tudi že ob manjših naklonih. Na koncu je bilo kar v redu. Ko me je ujel Mas, je bilo že težko. Je v zelo dobri formi in se zelo dobro vozi. Kot sem rekel, včasih pridobiš, včasih izgubiš, z glavo skozi zid pa ne moreš. Zadovoljen sem," je še zaključil slovenski as.

O'Connor: Kar dober dan je za mano

Ben O'Connor je razplet sprejel odprtih rok. "Bil sem optimističen, očitno pa sem dokazal vsem, da lahko tudi v takšni etapi obdržim rdečo majico. Za mano je kar dober dan, čeprav sem ga malce na koncu pokvaril. To je bil najtežji zaključek vzpona, ki sem ga kdajkoli odpeljal. Bilo je grozno," je organizatorjem dejal O'Connor.

"Le en napad je bil, Roglič je bil impresiven, nato pa je šlo mož na moža do konca vzpona. Videti je bilo, kot da ne gremo nikamor. Zaradi megle se je komaj kaj videlo. Bilo je obupno. Še vedno vodim, zato vzamem teh 43 sekund, v torek pa gremo naprej proti Covadongi," je še dodal 28-letni Avstralec, ki rdečo majico nosi vse od zmage v šesti etapi.