Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.08.2024 17:56:07
Deli članek:

Ste videli, kaj je ta norec Roglič izjavil po tem, ko je razbil konkurente? Kaj bo šele, ko …

Profimedia

Primož Roglič ima za seboj izvrstno etapo.

V spopadu kapetanov je bil daleč najmočnejši, proti vodilnemu na dirki Benu O'Connorju je pridobil kar 1:55 minute in zaostanek v skupnem seštevku oklestil na 1:22 minute, Enricu Masu in Richardu Carapazu je vzel 58 sekund.

A zaradi tega v cilju prav evforičen ni bil videti. ''Včasih zmagaš, včasih izgubiš. Danes sem bil na pravi strani,'' je bil sprva kratek Roglič, ki so ga novinarji pobarali, zakaj je s svojim moštvom Red Bull-Bora-hansgrohe dovolil pobeg in ubežnikom prepustil zmago, namesto da bi šel sam ponjo. ''Ne počutim se še povsem samozavestnega, zato smo vozili bolj konservativno,'' je priznal Roglič.

Kaj bo šele, ko bo povsem samozavesten, se lahko vprašamo, ko pa je že danes deloval toliko močnejši od vseh svojih konkurentov za skupno zmago. ''Lepo je kaj pridobiti, ampak moram dan za dnem,'' je še pristavil Primož Roglič, ki ga jutri in predvsem pojutrišnjem čakata naslednji dve peklensko težki etapi, a s tem tudi priložnosti, da si že pred naslednjim prostim dnem obleče rdečo majico.

Vsaj jutri jo bo na prsih še vedno nosil Ben O'Connor, ki danes ni dajal vtisa, da bi jo lahko še dolgo zadrževal. Ne na cesti in ne pred mikrofonom. ''Danes sem zakuhal. Ampak še vedno sem v rdečem, kar je dobro,'' je sprva dejal Avstralec, ki napada Primoža Rogliča okrog štiri kilometre pred ciljem po lastnih besedah sploh ni videl: ''Če sem pošten, sem odpadel že prej, zato niti nisem videl njegovega napada.''

Kako naprej? Prav optimističen pred vikend paketom v gorah ni zvenel. ''V Granadi sem se počutil dobro, zdaj nimam nič v sebi. Moram se spočiti, jutri odpeljati še eno etapo v rdečem, potem pa bomo videli, kaj bo v nedeljo,'' predvsem nedeljska etapa očitno skrbi Bena O'Connorja.