Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.08.2024 11:50:51
Deli članek:

Pri Rogličevem moštvu končali z ugibanji: so naredili napako, kaj to pomeni? Ideja je bila …

Profimedia

Primož Roglič bo imel v preostanku Vuelte težko delo, da rdečo majico vrne na svoja ramena.

Na včerajšnji etapi jo je – to ni nobena skrivnost – želel izgubiti. Začasno, se razume, torej jo posoditi kolesarju, ki mu naj ne bi bil nevaren v boju za skupno zmago. Ampak prepustil jo je četrtouvrščenemu z letošnjega Gira in tudi Toura 2021 Benu O'Connorju in to kar za 4:51 minute prednosti.

Zakaj kolesarji Red Bulla oziroma Bore ubežnika niso lovili? Vprašanje, ki si ga je postavljal ves kolesarski svet. No, pri Rogličevem moštvu so zdaj priznali, da so naredili napako. “Stvari so nam ušle izpod nadzora,” je priznal športni direktor moštva Patxi Vila in nadaljeval, da se dogodki na včerajšnji etapi niso razvijali po njihovih pričakovanjih. “Začetek je bil res hiter, sledil pa je pobeg, ki je bil res močan. V ospredju smo imeli Floriana Lipowitza in bili smo prepričani, da bo brez težav ostal z Benom, s čimer bi v boju za skupno razvrstitev dobili še eno možnost. Imeli smo idejo, da bi prisotnost našega kolesarja v pobegu, prisilila ostale ekipe, ki upajo na skupno zmago, da bi začele pritiskati na pedala in loviti ubežnike, saj v ospredju niso imeli svojih kolesarjev, a O’Connor je bil toliko močnejši, da je vse skupaj ušlo izpod kontrole” je razmišljal Vila.

A ko je je Lipowitz odpadel, se pri Bori niso odzvali. Kot da so O'Connorja podcenjevali. Po besedah iz njihovega tabora sodeč so ga res. “Kar je naredil O’Connor, je nekaj neverjetnega. To redko vidiš. Na zadnjem klancu ni izgubil časa, česar nismo pričakovali, to je bilo veliko presenečenje,” je priznal Vila in vseeno bolj optimistično zaključil: “Pot je še dolga, imamo močno ekipo. Za nami je slab dan, zgodila se je situacija, ki je nismo obvladali, a upam, da lahko vse skupaj do konca še obrnemo.”