Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.08.2024 18:06:14
Deli članek:

Van Aertu sprint v tretji etapi, Roglič varno v cilju

Profimedia

Belgijec Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji od Louse do Castela Branca (191,2 km). Belgijski as je po zmagi v sprintu povišal prednost v skupnem seštevku, slovenski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) pa je varno prečkal ciljno črto v času zmagovalca.

Podobno kot v drugi etapi tudi v tretji pravega razburjenja ni bilo. Od začetka je bila v begu četverica, ki jo je glavnina brez težav nadzorovala in ujela pred sprinterskim obračunom v Castelu Brancu.

Za Van Aerta, ki je sobotno vožnjo na čas končal na tretjem mestu, nedeljski sprint pa končal na drugem, je današnja zmaga 47. v karieri, deseta na tritedenskih preizkušnjah in šele tretja letos po težavah zaradi poškodbe v spomladanskem delu sezone.

Devetindvajsetletni Belgijec je v sprintu ugnal zmagovalca druge etape Avstralca Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck) ter tretjeuvrščenega Španca Jona Aberasturija (Euskaltel-Euskadi).

Van Aert ima v skupnem seštevku po dodatnih bonifikacijah 13 sekund naskoka pred Američanom Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates) in 15 pred Čehom Mathiasom Vacekom (Lidl-Trek).

Edini slovenski predstavnik na dirki Roglič je brez težav v vroči etapi varno prečkal ciljno črto v času zmagovalca. Za Van Aertom na osmem mestu zaostaja 30 sekund, a je najboljši med kandidati za skupno zmago.

V torek bo na sporedu zelo zahtevna gorska etapa od Plasencie do vrha Pica Villuercasa (170,5 km), ki bo že dala prve odgovore o pripravljenosti najboljših hribolazcev na Vuelti.