Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.08.2024 18:59:25
Deli članek:

Je Primož Roglič pripravljen za dirko po Španiji? Zdaj dvomov ni več ...

Profimedia

Slovenski zvezdnik je okreval.

Primož Roglič bo nastopil na dirki po Španiji, je sporočila njegova ekipa Red Bull BORA Hansgrohe. Po padcu na dirki po Franciji še ni nastopal, kot je sporočila ekipa, pa je že okreval in je nared za naslednji izziv.

Kot so zapisali na spletni strani ekipe, bo v soboto Roglič na startu svoje najljubše preizkušnje, ki jo je trikrat dobil, poleg tega pa slavil zmage še na 12 etapah. Ne bo se  vrnil le v Španijo, ampak tudi na kolo. Odkar je moral zapustiti dirko po Franciji, se je slovenski as pripravlja na špansko preizkušnjo, nazadnje tudi dva tedna in pol na višinskih pripravah. Poleg Rogliča bo imela nemška ekipa še dva močna aduta za skupni seštevek, Danija Martineza in Aleksandra Vlasova; za slednjega je Španija tako kot za Rogliča prva dirka po odstopu v Franciji. Martinez pa je bil drugi na Giru, kar je najboljši izid moštva na letošnjih treh največjih dirkah.
Poleg te trojice bodo v postavi Bore za Španijo še Roger Adria, Nico Denz, Giovanni Aleotti, Florian Lipowitz in Patrick Gamper. Adria je edini Španec v postavi za špansko dirko.
"Na tretjo veliko dirko sezone gremo z velikimi ambicijami. Imamo osem kolesarjev, s katerimi se želimo boriti za vrh skupnega seštevka. A bomo morali biti potrpežljivi, nenazadnje ne vemo, kakšne posledice je pettedenski premor pustil pri Primožu in Aleksu, ki nista idealno pripravljena," je za spletno stran moštva dejal direktor Rolf Aldag.
Ob tem so v nemški ekipi še sporočili, da se jim bo naslednje leto pridružil Laurence Pithie, obetavni 22-letni Novozelandec, ki si je v tej sezoni utrl pot med najbolje in se že izkazal na dirkah Milano-San Remo in Pariz-Roubaix.
Dirka po Španiji se bo začela to soboto v Lizboni z 12-kilometrskim kronometrom.