Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
27.07.2024 18:03:32
Deli članek:

Rogličev naslednik na Olimpu je mož, ki ga je Pogačar pred dnevi na kronometru premagal za več kot minuto!

Profimedia

Belgijski kolesarski as Remco Evenepoel je zmagovalec moškega kronometra na olimpijskih igrah v Parizu. Srebrno kolajno v 32,4 km dolgi vožnji na čas v okolici francoske prestolnice je z zaostankom 14,92 sekunde osvojil Italijan Filippo Ganna. Edini Slovenec Jan Tratnik je po težavah s kolesom končal na 27. mestu.

Še drugo medaljo Belgiji je danes s tretjim mestom dodal Wout van Aert, ki je zaostal 25,63 sekunde. Slednji je v cilju s prednostjo minute prevzel vodstvo, nato pa ga je prvi z mesta vodilnega sklatil Ganna, ki je v zadnjih kilometrih pospešil, a premalo za Evenepoela, ta je z visokim ritmom vozil skozi celoten kronometer. Dodajmo, da je Evenepoel pred dnevi na Touru na kronometru zaostal za Tadejem Pogačarjem kar 1:14 minute, a moramo dodati tudi, da je bila današnja trasa veliko bolj pisana na kožo Belgijcu kot bi bila Slovencu. 

Edini Slovenec Tratnik se je na deževne pariške ceste pognal že kot drugi izmed 34 kolesarjev. A izkušeni 34-letni kolesar iz Idrije je imel tehnične težave in moral zamenjati kolo, izgubil pa je kar nekaj dragocenih sekund.

Kot je član ekipe Visma-Lease a Bike pojasnil za RTV med dirko, je pred tem povozil luknjo na cesti in odlomil krmilo. Na koncu je za Evenepoelom zaostal za skoraj tri minute in pol in končal na 27. mestu.

Zlate kolajne iz Tokia v Parizu ni branil slovenski as Primož Roglič, ki se je že pred časom odpovedal pariškemu nastopu.

* Cestno kolesarstvo, moški, kronometer:

ZLATO: Remco Evenepoel (Belgija)

SREBRO: Filippo Ganna (Italija)

BRON: Wout van Aert (Belgija)