© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta, ku
sta, ku
26.07.2024 16:15:36
Deli članek:

Oglasila se je Urška, ki je v Parizu dobila prednost pred Urško! V zadnjih tednih sem se ...

Profimedia

Urška Pintar bo jutri debitiala na olimpijskih igrah.

Odločitev selektorja Gorazda Penka, da na olimpijske igre vzame Urško Pintar in Eugenio Bujak, ne pa letos najboljše slovenske kolesarke Urške Žigart, je na sončni strani Alp dvignila veliko prahu. Penko jo je danes še enkrat pojasnil za slovenske medije, v Parizu pa je pred mikrofon STA stopila tudi Pintarjeva.

Ta največ stavi na 158 kilometrov dolgo cestno dirko, ki je na sporedu 4. avgusta, želi jo končati v prvi skupini. "OI so sanje vsakega vrhunskega športnika, a zame osebno cilj ni le to, da rečem, da sem bila na igrah, ampak sem na igre prišla, da nekaj pokažem. Želim si nekega rezultata, bo pa dirka kar dolga, zato se lahko zgodi karkoli," je povedala novinarjem.

"V zadnjih tednih sem se uspela maksimalno dobro pripraviti in tudi dvigniti pripravljenost," je 38-letnica povedala o svoji pripravljenosti. Pintarjevo olimpijski krst čaka že jutri na 32,4 kilometra dolgem kronometru, na katerega se bo podala kot prva med vsemi kolesarkami ob 14.30. V vožnji na čas so sicer pričakovanja slovenskega tabora za Pintarjevo manjša. Kot je pojasnil Penko, Slovenija v tej disciplini predvsem želi izkoristiti osvojeno kvoto dveh kolesark.