© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.07.2024 09:48:23
Deli članek:

Kaj se dogaja na kolesarski zvezi? Predsednik po odstopu Pogačarja s prstom kaže na selektorja!

Profimedia

Odločitev Tadeja Pogačarja, da ne bo nastopil na prihajajočih olimpijskih igrah, še naprej buri duhove.

Kaj bi bilo, če bi bilo? To je vprašanje, ki si ga v primeru odločitve Tadeja Pogačarja, da ne bo nastopil na letošnjih olimpijskih igrah, zastavljajo številni športni navdušenci in njegovi navijači.

Kot glavni razlog je slovenski kolesarski šampion navedel utrujenost po sodelovanju na tritedenskih dirkah po Italiji in Franciji, težko pa se je znebiti občutka, da bi Pogačar vendarle stisnil zobe, če bi v Parizu nastopila njegova izbranka Urška Žigart.

Je selektor ženske reprezentance Gorazd Penko naredil napako, ker je ni uvrstil v ekipo za olimpijske igre? O tem je iskreno spregovoril kar predsednik kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović, ki je dejal: "Kako je vplivala odločitev, da Urške ne bo na olimpijskih igrah na Tadejevo odločitev, lahko samo ugibamo. Rekel bi, da če bi Urška bila v reprezentanci, bi tudi Tadej močno premislil ali pa se celo odločil, da gre."

Da predsednik in selektor nista na isti valovni dolžini, je več kot očitno. V pogovoru za večerno informativno oddajo 24ur zvečer na Pop TV je tudi sam izrazil nestrinjanje z odločitvijo selektorja, se je pa pogovoril s Penkom, ki je predsedniku zatrdil, da Urška na olimpijski cestni dirki nima nobenih možnosti.