© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.07.2024 07:21:28
Deli članek:

Roglič z zlomljenim vretencem, iz Nemčije pa sramotni očitki: Prihodnost ekipe vprašljiva, saj njen kapetan ...

Profimedia

Primož Roglič se je po bolečem padcu na Dirki po Franciji komaj vrnil na treninge.

Primož Roglič je moral po grdem padcu v 12. etapi Dirke po Franciji predčasno zapustiti Tour, sinoči pa je razkril, da je bila poškodba precej hujša, kot se je sprva zdelo. Kot je 34-letnik zapisal na Instagramu, je med padcem utrpel zlomljeno vretence v spodnjem delu hrbta.

Sanje o zmagi na največji večdnevni dirki na svetu so se (spet) razblinile, kmalu po padcu je bilo tudi jasno, da olimpijski prvak v vožnji na čas v Pariz na igre ne bo odpotoval.

Za zdaj tudi še ni znano, kako bo v nadaljevanju potekala njegova sezona, četudi je direktor dirke po Španiji Javier Guillen - Roglič je Vuelto že trikrat dobil - pred dnevi za španske medije potrdil njegovo ime na seznamu nastopajočih.

Medtem pri njegovi ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe umirjajo žogo. Šef Ralph Denk se je že med Tourom v moštvenem podkastu odzval na trditve Guillena. "Očitno direktor ve več kot jaz. Primož trenutno le malo trenira na sobnem kolesu, udeležba na Vuelti je še odprta. Verjamem, da si direktor to zagotovo želi, a jaz tega ne morem potrditi," je o tem dejal Denk.

Dirka po Španiji se bo začela 17. avgusta v Lizboni z vožnjo na čas.

Nemška javna televizija ostro nad Rogliča
Če imajo v nemški ekipi še zmeraj popolno zaupanje v Rogliča, pa na nemški javni televiziji mislijo drugače. Po ekipnem neuspehu so se Nemci spravili nad Slovenca, javni medij ARD pa je zapisal: "RedBull-BORA-Hansgrohe se domov vrača praznih rok. Prihodnost ekipe je vprašljiva, saj njen kapetan redko pride do cilja, naslednje leto pa bo dopolnil že 36 let. Njegov čas je potekel."