© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
23.07.2024 20:49:29
Deli članek:

Tadej Pogačar: Najprej počitek, nato priprave za SP

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je na Instagramu zapisal, da si bo po zmagoslavju na dirki po Franciji privoščil počitek, nato pa začel priprave za svetovno prvenstvo, ki bo med 21. in 29. septembrom v Zürichu. V sredo se bo predstavil svojim privržencem na Kongresnem trgu v Ljubljani in Komendi.

"Po napornih mesecih si bom privoščil počitek, nato pa se začel pripravljati za svetovno prvenstvo. Komaj čakam, da bom znova oblekel slovenski reprezentančni dres," je zapisal trikratni zmagovalec dirke po Franciji v letih 2020, 2021 in 2024.

Petindvajsetletni kolesar s Klanca pri Komendi je zavoljo preutrujenosti odpovedal nastop na bližnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Nastalo vrzel bo zapolnil njegov sotekmovalec pri ekipi UAE Emirates Domen Novak, poleg njega bodo slovenske barve v mestu luči zastopali še Jan Tratnik, Luka Mezgec in Matej Mohorič.

Pogačar je v nedeljo tretjič osvojil francosko pentljo. Drugouvrščenega Danca Jonasa Vingegaarda, sicer zmagovalca Toura v letih 2022 in 2023, je ugnal za 6:17 minute.

Pogačar je v tem letu zmagal tudi na tritedenski dirki po Italiji.