© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.07.2024 11:53:49
Deli članek:

Saj ni res, pa je! Le dva dni po koncu Toura bo danes Tadej Pogačar spet v akciji, nastopil bo na ...

Profimedia

Le dva dneva po koncu izjemno napornega Toura bo danes Tadej Pogačar spet v akciji.

Čeprav je Tadej Pogačar po zmagi na dirki po Franciji zaradi utrujenosti odpovedal nastop na olimpijskih igrah, pa bo kljub temu danes že nastopil na kriteriju Surhuisterveen na Nizozemskem. To so potrdili tako organizatorji te enodnevne dirke, ki se bo začela ob 19. uri kot tudi njegov agent Alex Carera. 

Gre za znani in zelo dobro obiskani kriterij v mali vasici Surhuisterveen, kamor skušajo privabiti tudi zelo velika imena svetovnega kolesarstva, poleg Pogačarja bo nastopil tudi Jasper Philipsen. Slovenski kolesar bo za svoj nastop na Nizozemskem tudi dobro nagrajen, številka naj bi se po poročanju nekaterih poznavalcev vrtela med 50 in 100 tisoč evri, prav tako pa bodo organizatorji ponj poslali privatno letalo, ki ga bo popeljalo z letališča v Nici. 

"Tadej je imel prostor nastopiti na enem od kriterijev - na Nizozemskem ali v Belgiji. Pogovorila sva se o podrobnostih, od tega koliko časa mu bo to vzelo, zato se je dogovoril z organizatorji na Nizozemskem. Tadej je vesel, da bo lahko nastopil, veliko nizozemskih ljubiteljev kolesarstva navija zanj in to je bil glavni razlog za ta nastop," je za nizozemske medije pojasnil Carera.