© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.07.2024 06:56:43
Deli članek:

Zaradi Urške? Po (ne)pričakovani Pogačarjevi odpovedi se je oglasil tudi selektor in razkril, da ...

Profimedia

V ponedeljek popoldne je odjeknila novica, da Tadej Pogačar ne bo nastopil na olimpijskih igrah.

Selektor slovenske moške kolesarske reprezentance Uroš Murn je razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu. Med njimi ne bo Tadeja Pogačarja, ki je zaradi preutrujenosti odpovedal sodelovanje. Zamenjal ga bo reprezentančni kolega Domen Novak.

Na eni strani presenečenje, na drugi pa kar pričakovana Pogačarjeva poteza, ki se je po zmagi na Touru spretno izogibal konkretnim odgovorom na to vprašanje, medtem ko je na primer jasno dal vedeti, da ga zanima naslov svetovnega prvaka. Kot je v pogovoru za Sportklub razkril selektor Uroš Murn, ga je Pogačarjeva odločitev presenetila, a je v zadnjih dneh na Touru slutil, da se bo zgodilo kaj takšnega.

Mnogi slovenski ljubitelji športa se seveda sprašujejo, ali je k tej odločitvi botrovalo dejstvo, da na OI ne bo nastopila Urška Žigart, njegova zaročenka? "Glede Urške ne vem in ne morem komentirati konkretno, saj se v to nisem poglabljal. A zagotovo je Tadej utrujen. Vedeti morate, da je bil na višinskih pripravah pred dirko po Italiji, nato na dirki po Italiji, sledile so nove višinske priprave in še nastop na Touru. Energije ti ne pobere le vsaka etapa, ki jo moraš odpeljati na maksimumu, tu je še podelitev, vsakodnevna doping kontrola, medijske in sponzorske obveznosti. Stvari se naberejo. Po lastnih izkušnjah vem, da ko ti po tritedenski dirki pade ritem, si povsem potolčen. Rabiš nekaj dni, da prideš k sebi. Nekateri nekaj več, drugi manj," je povedal Murn.