© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.07.2024 20:50:15
Deli članek:

Kaj pa olimpijske igre? Pogačar o naslednjemu cilju po Touru, glejte, kaj je dejal!

Profimedia

Tadej Pogačar je takoj po zmagi na zadnji etapi na Dirki po Franciji, s katero je potrdil skupno zmago, presenetil s svojim naslednjim ciljem.

Tadej Pogačar se je vrnil na prestol francoske pentlje, potem ko je moral v zadnjih dveh letih priznati premoč Jonasu Vingegaardu (Visma-Lease a Bike). Tokrat je Danca v skupnem seštevku ugnal za kar 6:17 minute, medtem ko je tretjeuvrščeni Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) zaostal 9:18 minute.

Za konec je na kronometru odčital lekcijo obema najbližjima zasledovalcema, po zmagi pa stopil pred mikrofon in z izjavo o naslednjem cilju presenetil marsikoga. Glede na to, da so olimpijske igre pred vrati, bi marsikdo pričakoval, da bo tudi tam skušal premagati tekmece in naskakoval zlato odličje. Toda ...

"Kaj sledi zdaj? Mathieu van der Poel je videti izjemno v mavričasti majici svetovnega prvaka. To majico mu želim letos sleci. Enkrat želim na svojih ramenih nositi to majico, a za to imam še veliko časa," je na vprašanje o naslednjem cilju dejal Pogačar. Svetovno kolesarsko prvenstvo bo na sporedu konec septembra, o prihajajočih olimpijskih igrah pa niti besede.