Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.07.2024 19:57:12
Deli članek:

Joj, kako iskreno! Pogačar o stavku zaročenke, ki mu je hodil po glavi: Dejala je, da me sovraži, ker ...

Tadej Pogačar je v svoji prvi izjavi po zmagi na zadnji etapi na Dirki po Franciji razkril, da tako samozavesten na Touru še ni bil.

Letošnja Dirka po Franciji je končana, nesporni junak pa Tadej Pogačar, ki je v skupnem seštevku za kar 6:17 minute ugnal drugouvrščenega Danca Jonasa Vingegaarda.

Kmalu po etapi je stopil pred mikrofon in dejal: "Super zadovoljen sem, tega ne morem opisati z besedami. Po dveh težkih letih na Touru in vedno s kakšno napako je tokrat šlo popolno. Nimam besed, to je neverjetno."

V prvem odzivu za organizatorje je razkril, da je bil ves čas zelo samozavesten, ves čas pa mu je po glavi hodil stavek zaročenke Urške Žigart. "To je prva tritedenska dirka, na kateri sem bil povsem samozavesten od starta do cilja. Na Giru sem imel en slab dan, a ne bom razkril, v kateri etapi. Letošnji Tour je bil res izjemen. Užival sem od prvega do zadnjega dne. Podpora je bila sijajna, užival sem tudi za vse te ljudi, ki jih nisem želel razočarati. Počutil sem se odlično, ves čas pa sem imel v glavi Urškin stavek, ki je dejala, da me sovraži, ker morava neprestano trenirati na tej progi. Letos sva res kar nekajkrat vozila po tej cesti, enostavno nisem hotel, da bi bili vsi te treningi zaman."