Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.07.2024 17:25:08
Deli članek:

Kaj so?! Visma udarila po Pogačarju, šef Evenepoela pa z norimi besedami v bran Slovencu: Tako govorijo ...

Profimedia

Nekdanji belgijski kolesarski as je bil poln hvale na račun Tadeja Pogačarja.

Okoli Tadeja Pogačarja se na letošnji Dirki po Franciji dviguje ogromno prahu. Na vsaki etapi dirka do zadnjega atoma moči, skupno pa je na letošnjem Touru slavil na petih etapah. Nazadnje v soboto, ko je nekaj sto metrov pred ciljem za seboj pustil Jonasa Vingegaarda. Dančeva ekipa Visma-Lease a Bike nima ideje, kako zaustaviti Slovenca, je pa vodstvo ekipe našlo drugačno taktiko in Pogačarja obtožilo požrešnosti, s čimer naj bi škodoval zgolj sebi in svojemu ugledu.

Jasno je, da je bilo vse skupaj izrečeno malce bolj iz obupa, na to pa je namignil tudi šef ekipe Soudal-QuickStep, za katero pedala poganja tretjeuvrščeni Remco Evenepoel. "Lani nisem slišal, da bi govorili kaj takšnega. Tako govorijo slabi poraženci," je svoje mnenje podal Patrick Lefevere, ki se je spomnil lanske sezone, ko je ekipa Visma-Lease a Bike osvojila praktično vse, kar se je osvojiti dalo.

Za konec je še pohvalil člana svoje ekipe Evenepoela, ki bo letošnji Tour končal na stopničkah, hkrati pa Pogačarju med vrsticami napovedal velike stvari. "Upam, da bo Remco nekega dne osvojil Tour, ampak tudi Tadej je še zelo mlad. Remco ima to nesrečo, da mora tekmovati proti Eddyju Merckxu današnjega časa."