Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.07.2024 12:46:50
Deli članek:

Armstronga boli poraz rojaka! Z vso silo je udaril po Pogačarju: Storil je največjo napako v karieri!

Profimedia

Upokojeni ameriški kolesar Lance Armstrong, ki je med letoma 1999 in 2005 osvojil sedem skupnih zmag na Dirki po Franciji, a je zaradi dopinške afere ostal brez vseh naslovov, je po novi zmagi Tadeja Pogačarja spet postregel z odmevnim 'nasvetom' oziroma svarilom za slovenskega kolesarskega asa.

Armstrong je prepričan, da bo Pogačar obžaloval, ker tako pogosto napada etapne zmage. (v petek je slavil že na četrti etapi na letošnjem Touru, na letošnjem Giru jih je nanizal šest).

"Kar smo videli danes, je največja napaka njegove kariere. To vam garantiram. Drugim ekipam to ne bo všeč, navijačem … Seveda, lahko rečete, da so ljudje v Sloveniji navdušeni, ampak tekmuje z Belgijcem Remcom Evenepoelom, z Dancem Jonasom Vingegaardom. To sta dve velesili v kolesarstvu. Hkrati dirkaš v Franciji, kjer te pozorno spremljajo francoski mediji. Velika napaka z njegove strani," se je po petkovi kraljevski etapi v podcastu The Move pikro odzval Armstrong. Pogačar je z izjemnim napadom v zadnjih kilometrih premagal ravno Armstrongovega rojaka Mattea Jorgensona, kolesarja ekipe Visma-Lease a bike, ki je pred tem sam vozil v ospredju dirke.

Pantani ni bil navdušen, ko sem mu pustil zmagati
"Potem slišim, da ljudje govorijo, pa saj gre za dirko. Drži, a hkrati je to tudi politična kampanja. Ni potrebe, da ljudem ponujaš razloge, da te sovražijo. In če je to preveč direktno - ne dajaj ljudem razlogov, da te ne marajo. Še bolj pomembno, ne dajaj jim razlogov, da dvomijo vate. Da dvomijo o tvoji veličini. On je storil vse to," trdi Armstrong.

"V resnici sem navijač Tadeja Pogačarja. Kot navijač in njegov podpornik sem si ob njegovem napadu govoril, ne počni tega, ne počni tega. Želel sem najboljše zanj. Jasno je bilo, da lahko ujame Jorgensona in pride do zmage. Tudi sam sem bil velikokrat v podobnih situacijah. Na Mont Ventouxu sem pustil Marcu Pantaniju, da pride do etapne zmage, a nad tem ni bil ravno navdušen. Zdelo se mu je, da je to zanj še večji udarec. Tudi jaz se posledično nisem počutil dobro. Ampak Pogačar se mora ozreti proti slavju, ki ga čaka v Nici. To je prava zmaga," je precej dvoumno zaključil Američan.