Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.07.2024 09:54:21
Deli članek:

Vingegaard ni mogel zadržati solz! Pri Vismi pred zadnjima etapama mahajo z belo zastavo! (video)

Profimedia

Danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard je v petkovih izjavah priznal, da je njegovih upov za tretjo zaporedno zmago na dirki po Franciji konec. Po kraljevski 19. etapi je lanskoletni zmagovalec Toura zajokal v objemu žene.

"Od začetka sem dejal, da se bom krajšim pripravam navkljub boril za naslov. Ampak zdaj je borbe za prvo mesto konec," je dejal kolesar ekipe Visma Lease a Bike na vrhu Isole 2000 po petkovi etapi.

Namesto tega se bo osredotočil na branjenje drugega mesta pred Belgijcem Remcom Evenepoelom, ki zaostaja 1:58 minute za Vingegaardom.

Belgijec je na papirju favorit za nedeljski kronometer, tako da bo Vingegaard moral v soboto ohraniti dovolj časovne razlike.

Tudi športni direktor Visme Grischa Niermann je potrdil, da je tekme za prvo mesto konec. "Jonas je dobro opravil danes. Ampak nekdo je bil močnejši od njega in to je zgodba tega Toura," je dejal o 25-letnem slovenskem članu ekipe UAE Team Emirates

Pogačarja le dve etapi ločita od letošnjega dvojčka Giro - Tour, s čimer bo postal prvi kolesar po 26 letih s tem dosežkom.