Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
17.07.2024 18:08:16
Deli članek:

Haha, kakšna faca! Pogačar spet napadel, po etapi pa nasmejal vse: Še sam ne vem, zakaj sem ...

Tadej Pogačar je na letošnjem Touru v odlični formi.

Tadej Pogačar tudi po 17. etapi na Dirki po Franciji ostaja v rumenem. Slovenski as je ves čas brez težav nadzoroval tekmece in najbližje zasledovalce, na koncu je spustil naprej tretjeuvrščenega Remca Evenepoela, drugouvrščenega Jonasa Vingegaarda pa je na koncu prehitel in mu pobegnil še za dodatni dve sekundi.

Zdaj ima že 3 minute in 11 sekund prednosti pred Dancem, do konca pa le še štiri etape. O občutkih je spregovoril po zadnji etapi in dejal: "Da, en dan manj do konca dirke. To je bil zelo dober dan, začetek je bil zelo hiter," je uvodoma dejal Pogačar, na vprašanje novinarja, ki ga je zanimalo, zakaj je tudi tokrat poskusil z napadom, čeprav za to ni bilo potrebe, pa je odvrnil: "Še sam ne vem, zakaj sem danes poskusil z napadom. Jonasu Vingegaardu sem vzel dve sekundi in s tem sem zadovoljen."

"Moje noge so kar v redu za tretji teden, ampak tudi Remco je videti vse boljši. Jonas je imel v zadnjih kilometrih za sabo tako močno ekipo, da z Remcom nisva mogla narediti razlike. Vseeno je pokazal, da je prav tako v dobri formi,"
je dodal 25-letnik s Klanca pri Komendi.

"Pri Visma-Lease a Biku so opravili zelo dobro ekipno delo. Če Jonas ne bi imel svojih kolegov v ospredju, bi lahko Remco in jaz Jonasa spravila še bolj pod pritisk in razplet bi lahko bil nekoliko drugačen. A odlično so opravili svoje delo,"
je za organizatorje dirke razpredal vodilni kolesar na Touru.