Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.07.2024 11:11:32
Deli članek:

Tadej Pogačar je razkril, kaj si bo privoščil na zadnji prosti dan na Touru

Profimedia

Kolesarji na dirki po Franciji imajo v ponedeljek še zadnji prost dan, nato pa sledi zelo razburljiv zaključek tritedenskega spektakla.

V najboljšem položaju pred zaključkom dirke po Franciji je kdo drug kot Tadej Pogačar, ki se je na zadnjih dveh etapah odlepil od dveh največjih rivalov. Po dveh zaporednih etapnih zmagah v Pirenejih si je nabral 3:09 minute naskoka pred Dancem Jonasom Vingegaardom, a 25-letnik s Klanca pri Komendi opozarja, da dirka še ni končana. Hitro pa je opozoril, da Toura s tem še ni konec: "Ne, na Touru nikoli nič ni zagotovljeno do zadnjega dne. Taka prednost ti da veliko motivacijo in res gremo nadzorovano v naslednje dni. Jutri lahko malo pozabimo na dirkanje, potem pa zadnjih šest dni na polno. Vsekakor smo samozavestni.

Pogačar je spregovoril tudi o svoji zdaj že kar veliki prednosti pred Vingegaardom - skupnem seštevku ima Pogačar pred zadnjimi šestimi etapami 3:09 minute naskoka pred Dancem tretji pa je Belgijec Remco Evenepoel, ki zaostaja že 5:19 minute. "Tudi ko je bila prednost 1:14 minute, se mi je zdelo tako, zdaj pa je ta prednost kar udobna. Moramo pa biti osredotočeni tudi v nadaljevanju. Komaj čakam prosti dan, upam, da bomo imeli lahkotno vožnjo s fanti in se ustavili na dobri kavi. Moramo se malce resetirati, a ne preveč, saj gremo s polno paro v zadnji teden," poudarja slovenski zvezdnik.