Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.07.2024 20:26:16
Deli članek:

Roglič v nemilosti? Spet bo v ekipo dobil hudega tekmeca, da ne bo prva violina in potem,...

Profimedia

Primož Roglič s Tourom res nima sreče. Zaradi padca je spet moral odstopiti, v naslednjem letu pa bo imel v ekipi tako močnega kolesarja...

Vse več specializiran kolesarskih portalov navaja, da je pogodba med Remcom Evenepoelom in ekipo Red Bull Bora Hansgrohe za leto 2025 že sklenjena. Primož Roglič je odšel iz Visme, ker tam ni bil več prvi človek in ni bil več kapetan za Dirko po Franciji, ampak je bil to Jonas Vingegaard. Zato (in zaradi dobre plače) pa je odšel v ekipo Bora Hansgrohe, ki je tudi zaradi Rogliča dobila še enega velikega sponzorja - Red Bull. In tam, kjer je Red Bull hočejo samo največ in najboljše. Ne glede na izid letošnje Dirke po Franciji, so že potekali pogovori z agentom Evenepoela, kar je slednji tudi potrdil. In kot kaže so se direktor RB Bore in Evenepoel dogovorili. Tako bo kot kaže Roglič v ekipi katere dres nosi spet druga violina in vprašanje je, kakšno vlogo mu bodo namenili v prihodnje. 

V naslednji sezoni naj bi torej ekipo Red Bull Bora Hansgrohe sestavljali: Evenepoel, Roglič, Vlasov, Martinez, Hindley, Welsford, Meeus, Van Poppel, Lipowitz, Denz, Herzog, Koch, Palzer, Zwiehoff, Hajek, Maciejuk, Wandahl, Mullen, Aleotti, Sobrero in Adria, v novo in zelo ambiciozno ekipo pa naj bi povabili tudi drugega Slovenca Jana Tratnika ter še Pellizzarija, Lazkana, M. in T. Van Dijka, Pithieja in Fisher-Blacka.