Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.07.2024 06:34:30
Deli članek:

Zaskrbljujoče novice iz tabora Primoža Rogliča: izključili zlom, toda ... To bi bil hud udarec!

Profimedia

Primož Roglič je bil (spet) udeležen v padec, izgubil pa je tudi stik z vodilnimi v skupnem seštevku.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je v 12. etapi dirke po Franciji od Aurillaca do Villeneuve-sur-Lota grdo padel in pod vprašaj postavil nadaljevanje francoske pentlje. Usoden je bil predvsem slabo označen del ceste s prometnimi otočki okoli 12 km pred ciljem, zaradi katerih je padel kolesar Astane Kazahstanec Aleksej Lucenko. Tega je nato odneslo na drugo stran ceste, kjer je nekaj mest za najboljšimi vozil Roglič in v množičnem padcu tudi sam nesrečno pristal na tleh.

Čeprav je 34-letni Kisovčan nadaljeval etapo, je v njej kljub pomoči svojih ekipnih kolegov izgubil 2:27 minute in v skupnem seštevku zdrsnil na šesto mesto. Zdaj za vodilnim rojakom Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) zaostaja že 4:42 minute.

"Bili smo dobro postavljeni, a je Primož končal na asfaltu. O njegovih poškodbah še ne moremo povedati veliko, čeprav je zdravnik sprva izključil zlome. Pri Aleksandru Vlasovu pa smo videli, da to ne pomeni veliko. Več bomo vedeli v petek zjutraj. Zmagovalni oder več ne pride v poštev. Moramo počakati, da vidimo, ali bo lahko nadaljeval. Če bo, bo tekmoval v bolečinah," je povedal prvi mož ekipe Red Bull - Bora - hansgrohe Ralph Denk.

Danes sicer kolesarje čaka še druga tranzicijska etapa proti Pirenejem. Začela se bo v Agenu ob 13.50 in končala v Pauju okoli 17.30. Na trasi ni pravih izrazitih klancev, a bi lahko na izpostavljenih mestih vmes posegel veter, zato previdnost in pravi položaj v glavnini ne bosta odveč.

Pomembnejši bosta nato etapi v Pirenejih v soboto in nedeljo, ko kolesarje v dveh dneh čaka skoraj 9000 višinskih metrov. V soboto sledi etapa s ciljnim vzponom na Pla d'Adet (10,6 km/7,9 %), v nedeljo pa s končnim vzponom na Plateau de Beille (15,8 km/7,9 %).