piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Milena Zupančič 1 Njena.si

Poklon Mileni Zupančič za hraber boj z boleznijo

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

ku
ku
1 10.07.2024 16:36:22

Tu je posnetek nesrečnega Rogličevega padca, lahko bi se končalo še veliko huje (video)

Primož Roglič je padel na zadnjem spustu.

 Danski kolesarski as Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec 11. etape dirke po Franciji. Na zelo zahtevni trasi od Evaux-les-Bainsa do Le Liorana je Danec po 211 km v sprintu slavil za nekaj centimetrov pred slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem. Primož Roglič je bil po padcu nekaj km pred ciljem četrti.

Petindvajsetletnik s Klanca pri Komendi si je po napadu na Puy Mary in nato spustu do predzadnjega vzpona že nabral 30 sekund naskoka, a nato vso prednost izgubil na klancu Pertus. V ciljnem sprintu je moral nato priznati premoč dvakratnemu zaporednemu zmagovalcu Toura. Vingegaard je ciljno črto prečkal pol kolesa pred Pogačarjem in se podpisal pod 35. zmago v karieri, prvo na letošnjem Touru in skupno četrto na francoskih pentljah.

Tretje mesto je z zaostankom 25 sekund zasedel Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) in s tem omejil škodo ter zadržal drugo mesto v skupnem seštevku. Roglič je padel nekaj manj kot tri kilometre pred koncem na spolzkem spustu in takrat izgubil stik z Belgijcem. Na koncu je zaostal 55 sekund.

Vseeno pa so organizatorji po koncu sporočili, da je zaradi padca v zadnjih treh kilometrih Kisovčanu pripadel isti čas kot Evenepoelu, torej 25 sekund.

Članki iz rubrike