Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.07.2024 15:57:46
Deli članek:

Kakšna drama! Dvoboj Pogačarja in Vingegaarda odločili centimetri, Roglič padel tik pred ciljem!

Profimedia

Danes je bila na dirki po Franciji na sporedu izjemno zahtevna 11. etapa, med katero so kolesarji na 211 kilometrih premagali 4350 višincev.

Da se nam obeta izjemno zanimiv boj med najboljšimi na letošnjem Touru, je bilo hitro jasno. Kakšna pol kilometra pod vrhom Peyrola je napadel Tadej Pogačar, za njim pa sta se v lov podala Primož Roglič in Jonas Vingegaard, medtem ko je Remco Evenepoel sprva zaostal.

Po spustu si je Pogačar nabral 30 sekund prednosti pred najbližjima zasledovalcema, pred vzponom na Col de Pertus, kjer so se delile bonifikacijske sekunde, pa je imel Pogačar težave s kolesom. Vingegaard se je podal v lov za njim in se otresel Rogliča, ki je vozil skupaj z Evenepoelom. Slabih 15 kilometrov pred koncem ga je med vzponom Vingegaard ujel, a je Pogačar vseeno prejel tri bonifikacijske sekunde v primerjavi z Dancem in postal lastnik pikčaste majice.

Naslednje kilometre sta prevozila skupaj, pred Evenepoelom in Rogličem pa sta imela dobre pol minute prednosti. Pričakovano je odločitev o končnem zmagovalcu padla na koncu, Vingegaard je prvi napadel in na koncu za milimetre prehitel Slovenca.

Medtem pa je Roglič doživel pravo dramo, med spustom je namreč padel s kolesa, a se je hitro pobral in etapo končal na 4. mestu. 

Pogačar je v skupnem seštevku pred najbližjim zasledovalcem povišal prednost. Evenepoel zdaj namreč zaostaja 1:06 minute, Vingegaard pa je po seštevku bonifikacij zmanjšal zaostanek za sekundo, zdaj ta znaša 1:14 minute. Roglič je izgubil največ časa med najboljšo četverico in je zdaj 2:45 minute za devet let mlajšim rojakom.

V četrtek bo na sporedu ravninska etapa, v kateri se bodo po vsej verjetnosti znova pomerili najboljši sprinterji. Potekala bo od Aurillaca do Villeneuve-sur-Lota (203,6 km).