Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.07.2024 15:39:57
Deli članek:

Emond po uspešnem begu do zmage, Žigart pridobila eno mesto

Kanadčanka Clara Emond (EF Education-Cannondale) je zmagovalka četrte etape kolesarske dirke po Italiji. Na trasi od Imole do Urbina (134 km) je bila najboljša po uspešnem begu. Skupno v vodstvu ostaja domačinka Elisa Longo Borghini, medtem ko je edina slovenska predstavnica Urška Žigart pridobila eno mesto in je zdaj 20.

Sedemindvajsetletna Emond je v razgibani etapi s tremi kategoriziranimi vzponi v drugi polovici trase slavila prvo zmago v karieri na najvišji ravni, potem ko ji je uspel samostojni pobeg.

Drugo mesto je pripadlo Italijanki Sorayi Paladin (Canyon-SRAM), ki je zaostala 17 sekund, Danka Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) je bila tretja z zaostankom 20 sekund.

Urška Žigart (Liv AlUla Jayco) je z 1:30 minute zasedla 36. mesto. V skupnem seštevku je vseeno napredovala z 21. na 20. mesto, za vodilno pa zaostaja 3:36 minute.

V vodstvu je še naprej Longo Borghini (Lidl-Trek), ki ima po osmem mestu v današnji etapi še naprej 13 sekund prednosti pred Belgijko Lotte Kopecky (SD Worx-Protime). Tretja je zdaj Uttrup Ludwig, ki zaostaja 38 sekund.

V četrtek bo na sporedu peta od osmih etap. Potekala bo od Frontoneja do Foligna (108 km), zaradi pretežno ravninske trase pa bo bržčas namenjena sprinterkam.