piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

celje Ekipa24.si

Pa ga imajo! Celjani dobili nasprotnika v drugem ...

Maja Založnik Revija Stop

Znani obrazi v boju s komarji in njihovimi piki

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

STA
STA
0 10.07.2024 15:39:57

Emond po uspešnem begu do zmage, Žigart pridobila eno mesto

Kanadčanka Clara Emond (EF Education-Cannondale) je zmagovalka četrte etape kolesarske dirke po Italiji. Na trasi od Imole do Urbina (134 km) je bila najboljša po uspešnem begu. Skupno v vodstvu ostaja domačinka Elisa Longo Borghini, medtem ko je edina slovenska predstavnica Urška Žigart pridobila eno mesto in je zdaj 20.

Sedemindvajsetletna Emond je v razgibani etapi s tremi kategoriziranimi vzponi v drugi polovici trase slavila prvo zmago v karieri na najvišji ravni, potem ko ji je uspel samostojni pobeg.

Drugo mesto je pripadlo Italijanki Sorayi Paladin (Canyon-SRAM), ki je zaostala 17 sekund, Danka Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) je bila tretja z zaostankom 20 sekund.


Urška Žigart (Liv AlUla Jayco) je z 1:30 minute zasedla 36. mesto. V skupnem seštevku je vseeno napredovala z 21. na 20. mesto, za vodilno pa zaostaja 3:36 minute.

V vodstvu je še naprej Longo Borghini (Lidl-Trek), ki ima po osmem mestu v današnji etapi še naprej 13 sekund prednosti pred Belgijko Lotte Kopecky (SD Worx-Protime). Tretja je zdaj Uttrup Ludwig, ki zaostaja 38 sekund.

V četrtek bo na sporedu peta od osmih etap. Potekala bo od Frontoneja do Foligna (108 km), zaradi pretežno ravninske trase pa bo bržčas namenjena sprinterkam.

Članki iz rubrike