piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Milena Zupančič 1 Njena.si

Poklon Mileni Zupančič za hraber boj z boleznijo

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

ue
ue
0 09.07.2024 18:47:21

Zakaj v Parizu ne bo Žigartove? In zakaj na seznamu ni Rogliča? Tule je odgovor Kolesarske zveze Slovenije!

Urška Pintar, Urška Žigart in Eugenija Bujak
Profimedia
KZS se je odzvala na medijske zapise in potrjeno sestavo reprezentance za OI.

"Vodstvo oziroma predsedstvo KZS in tudi Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) nimata vpliva na izbor reprezentanc, ki bosta zastopali Slovenijo na Olimpijskih igrah v Parizu. Izbor reprezentančnih tekmovalk in tekmovalcev je v popolni pristojnosti selektorjev, je pa njihova odgovornost, da izberejo najboljše," so zapisali v današnji izjavi za javnost.

"Trenutno poteka dirka po Franciji, na kateri vsi naši kolesarji, ki tam tekmujejo, igrajo zelo pomembne ali celo ključne vloge. In kar nas veseli, je, da so vsi v odlični formi. Ker je dirka še dolga in se marsikaj lahko zgodi, v tem trenutku ne moremo vedeti, kakšna bo forma, izčrpanost oziroma nasploh stanje kolesarjev. Zato bo moška reprezentanca dokončno potrjena po koncu dirke po Franciji."

Za zdaj so na seznamu OKS reprezentance za nastop v cestni dirki Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Jan Tratnik, ki bo nastopil tudi v vožnji na čas. "Primož in Tadej sta se vožnji na čas na OI odpovedala, saj bo na programu komaj šest dni po Touru in se na to disciplino ne bosta mogla kvalitetno pripraviti. Poleg tega je proga ravninska, kar jima ne ustreza za doseganje najvišjih mest," so še dodali iz KZS.Kronometra v moški in ženski konkurenci bosta v Parizu na vrsti 27. julija, moška cestna dirka pa 4. avgusta. Dan prej bo ženska cestna dirka. Za nastope v Parizu sta bili po odločitvi selektorja Gorazda Penka izbrani Eugenia Bujak in Urša Pintar, medtem ko je pred vrati OI ostala Urška Žigart.

Državna prvakinja v cestni dirki in trikratna zaporedna slovenska prvakinja v vožnji na čas se je v ponedeljek z razočaranjem odzvala na imenovanje reprezentance za nastop v Parizu, enako njen zaročenec Pogačar.

Pri kolesarski zvezi so se odzvali tudi glede sestave ženske ekipe: "Ženska ekipa v Parizu ne bo najštevilčnejša in pričakovanja glede rezultata so žal nižja. Ogrodje slovenske reprezentance sestavljajo načeloma samo štiri kolesarke: Eugenija Bujak, Špela Kern, Urša Pintar in Urška Žigart. Od teh bosta na OI lahko nastopili samo dve. Na kolesarski zvezi zagotovo želimo, da bi Slovenijo na OI zastopali trenutno naši najboljši tekmovalki, je pa končna odločitev na strani selektorja."

Članki iz rubrike