piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Baby Lasagna je potrdil svoj sloves edinstvenega glasbenega fenomena Revija Stop

Pivo in cvetje - Bombastični koncerti, svetovne ...

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

nu
nu
1 09.07.2024 15:43:19

Pogačarjev zastopnik ostro nad slovenskega selektorja: "To je nesprejemljivo!

Profimedia
V kolesarski skupnosti še vedno močno odmeva odločitev, da v slovenski reprezentanci, ki bo nastopila na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu, ne bo Urške Žigart.

Ženska reprezentanca lahko na cestno dirko in kronometersko preizkušnjo pošlje po dve tekmovalki in selektor Gorazd Penko se je odločil za 38-letno Urško Pintar ter tri leta mlajšo Eugenio Bujak, ki je Slovenijo zastopala že pred tremi leti na igrah v Tokiu, ko je cestno preizkušnjo končala na 19. mestu. Da v kronometru dobi priložnost Bujakova je pričakovano, prav naturalizirana Poljakinja je bila namreč tista, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu z 12. mestom Sloveniji privozila dodatno, drugo kvoto v vožnji na čas. Številne je bolj zmotilo to, da ji družbe v Parizu ne bo delala aktualna državna prvakinja Žigartova temveč deset let starejša Pintarjeva.

Seveda smo se za pojasnila obrnili tudi na KZS, ki nam je okoli enajste dopoldne odgovorila, da bodo v kratkem pripravili izjavo za javnost. Se je pa medtem, ko smo čakali na odziv kolesarske zveze, oglasil Alex Carera, agent Žigartove in Pogačarja. V nadaljevanju njegov zapis objavljamo v celoti. »Slovenska kolesarska šola je ena najboljših na svetu s številni šampioni kot so Tadej, Primož, Matej, Domen, Tratnik, Luka... in mladimi talenti za prihodnost kot to Omrzel, Glivar in Valjavec. Zasluge gredo strokovnjakom, kot so Andrej Hauptman, Gorazd Štangelj in Martin Hvastija, ki dobro in profesionalno delajo že vrsto let. Na žalost smo lahko včeraj videli, zakaj žensko kolesarstvo v Sloveniji ni na tej ravni. Urška je najboljša kolesarka, aktualna državna prvakinja v kronometru in cestni dirki, toda trener se je odločil na podlagi neprofesionalnih kriterijev. Zakaj? Bolje vprašati njega, toda prepričan sem, da vam ne bo mogel podati odgovora. Žal mi je slovenskih navijačev, saj na naslednjih olimpijskih igrah ne bodo mogli navijati za najboljše športnike. Trener je zaradi osebnih interesov škodoval kolesarstvu in olimpijskemu komiteju. Nesprejemljivo,« je zapisal Carera, eden najbolj vplivnih agentov v svetovnem kolesarstvu.

Članki iz rubrike