© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.07.2024 06:43:16
Deli članek:

Na Touru se nam obeta prava drama! Tadej Pogačar z ostrimi besedami nad velikega zvezdnika

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) navkljub nekaj napadom v makadamski deveti etapi dirke po Franciji v Troyesu in okolici (199 km) proti tekmecem ni pridobil časa. Po koncu je dejal, da je bila zasedba Visma-Lease a Bike na čelu z Dancem Jonasom Vingegaardom preveč osredotočena le nanj.

Pogačar je bil prvi, ki se je odzval na napad Belgijca Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step) okoli 80 km pred ciljem. S sabo sta nato oba vse do vodilne skupine odpeljala Vingegaarda, a ta ni želel sodelovati v lovu na sekunde.

"Na neki točki smo bili spredaj na cesti. To je bila lepa priložnost, da bi pridobili čas v primerjavi z ostalimi favoriti za skupni seštevek," je organizatorjem po deveti etapi dejal Pogačar. Predvsem njegov rojak Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je imel na makadamskih odsekih nemalo težav in je večkrat zaostal. "Toda Jonas ni želel sodelovati. Menim, da je Visma-Lease a Bike osredotočena le name in podcenjuje ostale kandidate za skupni seštevek. Meni sledijo, ne pomislijo pa na Primoža ali Remca," je še dodal 25-letnik s Klanca pri Komendi.

"Nisem pričakoval, da bo makadam tako zahteven. Bilo je veliko kamnov in peska, zato je bilo težko. Je bilo zabavno, a bi raje dirkal v nasprotno smer, da bi imeli veter v hrbet. Tako pa vse skupaj ni bilo primerno za napade," je še etapo ocenil Pogačar.

Počutje je za zdaj dobro, samozavestno dodaja: "Imel sem odlične noge, danes bi moral biti eden najtežjih dni na Touru, in vendar sem se počutil zelo dobro. Zdaj komaj čakam na gore. Naslednji konec tedna v Pirenejih bo zelo zahteven. Tudi kronometra ni vse do zadnjega dne. Sem zelo zadovoljen s položajem, v kakršnem sem se znašel."

Slovenski as je med drugim dejal, da se ga ekipa Visma-Lease a Bike očitno nekoliko boji: "Menim, da jih je malo strah in mi zato le sledijo. Zagotovo si bom zapomnil, ampak vsak dirka po svoje, nimam ničesar proti temu. Rad dirkam s srcem in to je bil pravi dan za to."