Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.07.2024 15:05:07
Deli članek:

Monika Hrastnik v Les Getsu sedma

Profimedia

Slovenska predstavnica v gorskem kolesarstvu Monika Hrastnik je na peti postaji svetovnega pokala v spustu v francoskem Les Getsu zasedla sedmo mesto. V zahtevnih razmerah na blatni progi je slavila Italijanka Eleonora Farina.

Triintridesetletna Italijanka se je najbolje znašla na razmočeni stezi v Les Getsu in izkoristila nekoliko boljše pogoje bolj pri začetku startnega seznama.

S časom 4:19,168 minute je za slabih sedem sekund ugnala Norvežanko Mille Johnset, tretja je bila z zaostankom več kot 20 sekund Britanka Tahnee Seagrave.

Potem ko je bila v petek kvalifikacijah peta, v polfinalu pa četrta, je 30-letna Hrastnik dan kasneje osvojila sedmo mesto. Za zmagovalko je zaostala nekaj več kot 31 sekund.

Lani je najboljša slovenska predstavnica v spustu v Les Getsu zasedla drugo mesto za edine stopničke v sezoni 2023. V letošnjem tekmovalnem obdobju je na odru za zmagovalke stala v Val di Soleju v Italiji pred tremi tedni.

V skupnem seštevku je vodstvo ohranila danes petouvrščena Avstrijka Valentina Höll, ki je zbrala 1445 točk. Sledita ji Seagrave (1221) in Francozinja Marine Cabirou (1036). Hrastnik je na sedmem mestu s 591 točkami.

Moško preizkušnjo je dobil Francoz Amaury Pierron, ki je za šest sekund in pol ugnal Avstrijca Andreasa Kolba. Še dve desetinki sekunde več je zaostal legendarni Južnoafričan Greg Minnaar. Slovencev v Les Getsu ni bilo na startu.

V skupnem seštevku še naprej vodi Francoz Loic Bruni s 1403 točkami, sledi mu Pierron s 1187. Tretji je Avstralec Troy Brosnan s 1067 točkami.

Naslednja postaja za najboljše v spustu bo 8. septembra francoski Loudenvielle. Na olimpijskih igrah spustašev ni, bodo pa tam nastopili predstavniki v olimpijskem krosu.

Te v nedeljo v Franciji čakata še tekmi v olimpijskem krosu. Ženske bodo začele ob 11. uri, moški ob 13.30. Od Slovenk bosta nastopili Vita Movrin in Tanja Žakelj, ki se borita za eno mesto na OI v Parizu.