Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

odbojka stozice Ekipa24.si

Selektor odbojkarjev Gheorghe Cretu se je ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

sveca Ekipa24.si

Velika tragedija! Umrl je zelo uspešni slovenski ...

ku
ku
0 03.07.2024 06:38:12

Po Pogačarjevem slavju danes druga ravninska etapa

Profimedia
Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo peto etapo dirke po Franciji od Saint-Jean-de-Maurienna do Saint Vulbasa (177,4 km) začel kot vodilni v skupnem seštevku. Njegov rojak Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) na petem mestu zaostaja 1:14 minute.

Prvi Pogačarjev zasledovalec je po štirih etapah Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), ki zaostaja 45 sekund, tretji je s 50 sekundami zaostanka zmagovalec zadnjih dveh izdaj Toura Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).

Potem ko je po tretji etapi Pogačar načrtno oddal rumeno majico vodilnega, jo je po torkovi zmagi v prvi gorski etapi prek slovitega Galibiera oblekel nazaj in pokazal, da je trenutno najmočnejši kolesar na francoski pentlji.

Toda moštvu emiratov danes ne bo treba na čelo v etapi do Saint Vulbasa. Zaradi ravninske trase bodo dogajanje v glavnini nadzorovale ekipe najboljših sprinterjev, ki se bodo po vsej verjetnosti udarili za etapno zmago.



Od Slovencev bo imel posledično veliko vlogo ob koncu Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki bo v zadnjih kilometrih bdel nad Nizozemcem Dylanom Groenewegnom.

Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) in Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) bosta tokrat v vlogi pomočnikov, saj ni pričakovati uspeha ubežne skupine kolesarjev, v katero bi se sicer lahko vključila.

Peta etapa se bo začela ob 13.30 in končala slabe štiri ure kasneje.

Članki iz rubrike