baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ku, sta
ku, sta
0 02.07.2024 17:01:46

Epska etapa na Touru, epska predstava Pogačarja! Slovenec takole napadel Vingegaarda in … (video)

Profimedia
Končana je 4. etapa na dirki po Franciji, dobil jo je Tadej Pogačar.

Huh, kakšna etapa je to bila, njen kralj pa kdo drug kot najboljši kolesar na svetu! Tadej Pogačar je skupinico preostalih kapetanov s Primožem Rogličem vred napadel slab kilometer pod vrhom razvpitega Galibierja. Sledil mu je lahko le Jonas Vingegaard, vendar le nekaj sto metrov, preden je 500 metrov pod zaključkom vzpona na 2642 metrov nadmorske višine izgubil priključek. Pogi si je do vrha nabral šest, sedem sekund prednosti in to na spustu še oplemenitil, da se je kot zmagovalec v cilj pripeljal 35 sekund pred svojimi največjimi konkurenti. In še z 10 bonifikacijskimi sekundami v žepu.

Remco je z drugim mestom vzel 6 dodatnih sekund, tretjeuvrščeni Ayuso 4, Primož pa je na četrtem mestu ostal brez bonifikacij, tako kot za njim Vingegaard in Rodriguez. Pogačar, znova nosilec rumene majice, ima tako pred drugouvrščenim Evenepoelom 45 sekund prednosti, Vingegaard zaostaja 50 sekund. Rogliča najdemo za Ayusom na petem mestu z 1:14 minute zaostanka. 

Za Pogačarja je bila to sicer že 12. zmaga v etapah na Touru, skupno pa 78. v karieri. Zgolj letos je slavil že na 15 dirkah.

V etapi je bežalo 17 kolesarjev, a si nikoli niso privozili več kot tri minute naskoka, kar je bilo premalo ob narekovanju ritma emiratov proti vrhu Galibiera. Tam so hitro izolirali številne kandidate za visoka mesta, tudi Vingegaarda, Rogliča in Evenepoela. Tudi po delu za Pogačarja so v skupnem seštevku kar trije kolesarji ekipe UAE Team Emirates.

Tekmeci so v etapi hitro odpadali, tudi pred današnjo etapo vodilni Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), pa Španec Enric Mas (Movistar), Britanci Tom Pidcock, Geraint Thomas (oba Ineos Grenadiers) in Simon Yates (Jayco-AlUla) pa tudi Američan Matteo Jorgenson kot zadnji pomočnik Vingegaarda pri Visma-Lease a Biku ter drugi.

V sredo bo na sporedu pretežno ravninska etapa od Saint-Jean-de-Maurienna do Saint Vulbasa (177,4 km). Ta prinaša dva kategorizirana vzpona, a sprinterjem ne bi smela predstavljati večjih težav.

Članki iz rubrike