Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 01.07.2024 10:50:46

Superpomočnik Tratnik! Za Wouta van Aerta skrbi že pred etapo! (video)

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo tretjo etapo dirke po Franciji od Piacenze do Torina (230,8 km) začel kot vodilni v skupnem seštevku. A danes bodo ekipe favoritov za končno zmago prepustile teren sprinterjem. Tretji dan Toura se bo začel ob 11.35, končal pa nekaj po 17. uri.

Pogačar je v drugi etapi do Bologne prvič resneje pretegnil noge na klancih in napadel tekmece. Storil je dovolj, da je oblekel rumeno majico vodilnega, proti rojaku Primožu Rogliču (Red Bull-BORA-hansgrohe) pa je pridobil 21 sekund.

Isti čas kot Pogačar imajo še Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) in Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), ki so drugi dan končali skupaj s Pogačarjem. Roglič na 19. mestu zaostaja 21 sekund.



Ostali slovenski kolesarji so z drugačnimi vlogami na Touru pričakovano v ozadju, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) je skupno 84., Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je 86., Luka Mezgec (Jayco-AlUla) pa 123.

Prav slednji bo imel v današnji ravninski etapi veliko vlogo ob koncu, ko bo v sprintu pomagal svojemu kapetanu Nizozemcu Dylanu Groenewegnu. Tratnik bo po drugi strani danes delal za Wouta van Aerta. Pravzaprav je idrijska lokomotiva za belgijskega zvezdnika skrbela že pred začetkom etape. Nizozemska ekipa je namreč na družbenem omrežju objavila video, na katerem Tratnik na moštveni avtobus vstopa s skodelico kave v roki. "To je za Wouta," pri tem komentira Tratnik.

Članki iz rubrike