Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.06.2024 06:44:01
Deli članek:

Uf, kaj čaka Rogliča na poti do skupne zmage! Slovenski zvezdnik pred pred Tourom z glasnim sporočilom

Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je tik pred drugo skupno zmago (2022) na kriteriju po Dofineji

. Čaka ga le še zahtevna zadnja etapa od Thonesa do Plateau des Glieresa (160,6 km). V skupnem seštevku ima 34-letni Kisovčan 1:02 minute naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Najbližje Rogliču je sicer Američan Matteo Jorgensonom (Visma-Lease a Bike). Na tretjem mestu je z 1:13 minute zaostanka Kanadčan Derek Gee (Israel-Premier Tech).

Ob Slovencu glavni favorit za skupno zmago, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) je v soboto po novi krizi, tokrat v zadnjih sedmih kilometrih etape, zdrsnil z drugega na šesto mesto in zaostaja 2:15 minute.

Današnja etapa vsebuje štiri kategorizirane vzpone, od tega tri prve kategorije. Tak bo tudi zadnji na Plateau des Glieres, ki je dolg 9,4 km s povprečnim naklonom 7,1 odstotka.

Roglič je pred glavnim ciljem sezone na dirki po Franciji zelo dobro pripravljen, a o kasnejših dirkah še ni želel razglabljati. "Gremo lepo po vrsti. Najprej moramo dan končati na dveh kolesih. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo to prineslo," je v soboto po etapi dejal slovenski as.

Kolesarji bodo sicer na pot krenili ob 10.30, organizatorji pa najboljše na cilju pričakujejo okoli 15. ure. Vremenska napoved tako kot v soboto ni najboljša, med etapo naj bi deževalo.