asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

okostnaj Njena.si

Bodo tudi iz omar drugih znanih obrazov padli ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 05.06.2024 17:08:47

Kaj je pokazala ura resnice za Primoža Rogliča

Profimedia
Primož Roglič je na četrti etapi Kriterija Dofinej zasedel tretje mesto.

Evenepoel je na 34 kilometrov dolgi preizkušnji od Saint-Germain-Lavala do Neulisa s časom 42:06 premagal Britanca Joshuo Tarlinga (Ineos) za 17 sekund, Roglič je kot tretji zaostal 39 sekund.

V seštevku dirke je na vrhu današnji zmagovalec Evenepoel (41:49), Roglič, ki je dan po padcu na torkovi tretji etapi začel kot četrti v skupni razvrstitvi, pa je zdaj njegov najbližji zasledovalec, ima pa 33 sekund zaostanka. Tretji je Američan Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike), ki zaostaja minuto in štiri sekunde.

Kanadčan Derek Gee (Israel Premier tech), ki je pred današnjo etapo vodil, je bil šesti, zaostal je minuto in 24 sekund, tako da je v seštevku nazadoval na četrto mesto (+ 1:11).

za Evenepoela je nastop na kriteriju nekakšen test pred odločitvijo, ali bo nastopil tudi na Touru. Dirka na jugu Francije sicer velja za eno zadnjih preizkušenj pred najtežjo večetapno dirko sezone, Evenepoel pa se vrača po poškodbi in zlomu ključnice.


"Dolga pot je za mano. Najprej tri tedne brez kolesa, potem štirje tedni z malo treninga. Da sem v tako dobri formi že zdaj, je dober znak za Tour. Zdaj bomo šli dan za dnem in videli, kaj lahko dosežemo," je agencija AFP prenesla odziv zmagovalca etape.

Tako Evenepoel kot Roglič veljata za favorita za zmago na kriteriju, zdaj sta v vodstvu, do konca so še štiri etape. Roglič je danes nastopil po precej stresni torkovi etapi, ki jo je sicer končal na desetem mestu, a z drugega mesta v seštevku nazadoval na četrto. Dan je zaznamoval njegov padec kmalu po startu, a je ekipa hitro sporočila, da je z njim vse v redu.

Trasa današnjega kronometra je bila sicer dokaj razgibana, a brez pravih klancev, z rahlim zaključkom navkreber, tako da je teoretično ustrezala tako Rogliču kot Belgijcu, kar sta nato tudi potrdila v praksi.

"Zadovoljen sem. Ostal sem na kolesu, kar je precejšen napredek v primerjavi z včerajšnjo etapo. Veliko sem treniral za to, nisem pa še v najboljši izvedbi. A je bolje dirkati kot pa samo trenirati. To je šele začetek, jutri je lažja etapa, potem pa bodo zadnje spet bolj zahtevne," pa je Rogličevo oceno etape povzel portal cyclingnews.

V četrtek bodo kolesarji vozili peto etapo od Amplepuisa do Saint-Priesta, dolgo 167 km.

Članki iz rubrike